У 2015 році закінчив Львівський національний аграрний університет за спеціальністю «Енергетика сільськогосподарського виробництва».
Із 2015 р. до 2019 р. – асистент кафедри електротехнічних систем.
Із 2019 р. до 2020 р. – старший викладач кафедри електротехнічних систем.
Із 2020 р. до 2022 р. – в. о. доцента кафедри електротехнічних систем.
Із 2023 року – доцент кафедри електротехнічних систем.
У 2016–2019 роках навчався в аспірантурі без відриву від виробництва при кафедрі електротехнічних систем.
У 2019 році захистив дисертацію «Методи та засоби аналізу комутаційних перехідних процесів у лініях електропередачі надвисокої напруги на основі варіаційних підходів» на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук із спеціальності 05.14.02 «Електричні станції, мережі і системи».
У 2022 році присвоєно вчене звання доцента кафедри електротехнічних систем.
Читає такі навчальні дисципліни для студентів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти: «Основи електропостачання», «Теоретичні основи електротехніки», «Релейний захист електротехнічних установок», «САПР» та «Електричні машини та апарати».
У 2020 році пройшов підвищення кваліфікації в Навчально-науковому інституті заочної та післядипломної освіти Львівського національного аграрного університету на тему «Використання платформи Zoom для дистанційного навчання та роботи; користування платформою Moodle; методика ведення занять в дистанційному режимі» та в Сумському державному університеті на тему «Використання безкоштовних онлайн-ресурсів для організації навчального процесу в дистанційній формі».
2022 року пройшов міжнародне стажування у Природничому університеті в Любліні (Польща).
Заступник завідувача кафедри з наукової роботи, секретар методичної комісії факультету механіки, енергетики та інформаційних технологій Львівського національного університету природокористування.
За наукові досягнення, які сприяють соціально-економічним перетворенням у регіоні й утверджують високий авторитет науковців Львівщини в Україні та світі, є лауреатом обласної премії молодих вчених та дослідників (2020 р.).
Основні напрями наукових досліджень – удосконалення методів і засобів аналізу перехідних процесів в елементах електричних мереж.
Науковий доробок: удосконалено метод пошуку крайових умов до рівняння довгої лінії надвисокої напруги як елемента електричної мережі шляхом використання крайових умов другого та третього родів, що дало змогу аналізувати електромагнітні перехідні процеси, зокрема підвищити адекватність відтворення картини поширення електромагнітної хвилі в лінії електропередачі.
Автор понад 70 наукових і 30 навчально-методичних праць.
Scopus ID: 57200150731; ORCID ID: 0000-0003-2113-107X.
Індекс Гірша у Scopus – 6, індекс Гірша у Web of Science – 5, індекс Гірша в Google Академія – 8.