У 1990 році закінчив Львівський політехнічний інститут за спеціальністю «Електропривод та автоматизація промислових підприємств».
Із 1991 року – на науково-педагогічній роботі.
1999 року захистив дисертацію «Математичне моделювання двоточкових Т-періодичних крайових задач електродинаміки» на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук.
У 2010 році захистив дисертацію «Математичне моделювання електромеханічних коливних процесів» на здобуття наукового ступеня доктора технічних наук.
У 2012 році здобув вчене звання доцента кафедри механіки та автоматизації машинобудування.
2019 року здобув вчене звання професора кафедри електротехнічних систем.
Читає такі навчальні дисципліни для здобувачів ступеня доктора філософії: «Моделювання та оптимізація параметрів робочих процесів машин та обладнання», для студентів ступеня «Магістр»: «Математичне моделювання електротехнічних систем», «Методи оптимізації та їх застосування в задачах електротехніки», «Електромагнітна сумісність».
У 2017 році пройшов стажування у Природничому університеті в Любліні (Республіка Польща).
2020 року підвищував кваліфікацію в Навчально-науковому інституті заочної та післядипломної освіти Львівського національного аграрного університету на тему «Використання платформи ZOOM для дистанційного навчання та роботи. Користування платформою Moodle. Методика ведення заняття в дистанційному режимі».
Бере участь у підготовці наукових кадрів вищої кваліфікації. Підготував 1 кандидата технічних наук.
Член редакційної колегії Вісника Львівського національного університету природокористування. Серія «Агроінженерні дослідження».
Основні напрями наукових досліджень: математичне моделювання динамічних процесів; інтердисциплінарне моделювання; електромеханічне перетворення енергії.
Науковий доробок: розроблено новий інтердисциплінарний метод математичного моделювання складних динамічних систем, який ґрунтується на модифікації інтегрального варіаційного принципу Гамільтона-Остроградського та поширенні останнього на нелінійні дисипативні системи із зосередженими та розподіленими параметрами, а також побудова на цій підставі математичних моделей електромеханічних об’єктів широкого класу.
Автор близько 200 наукових і навчально-методичних праць.
Scopus ID: 55513999300; ORCID ID: 0000-0002-4620-301X.
Індекс Гірша у Scopus – 10, індекс Гірша у Web of Science – 10, індекс Гірша в Google Академія – 15.