Впродовж 24-26 січня 2024 року на кафедрі електротехнічних систем проходив захист кваліфікаційних робіт другого (магістерського) рівня вищої освіти зі спеціальності 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка». Більшість магістерських робіт були представлені як чітко структуровані праці з конкретними науковими та практичними доробками на основі реальних об’єктів дослідження з використанням конкретних даних, що враховують сучасний рівень розвитку та економічний стан держави.
У більшості кваліфікаційних робіт проведено ґрунтовний аналіз і наукові дослідження систем енергозабезпечення реальних об’єктів, які мають науковий і практичний інтерес, та проведено оброблення результатів прикладними програмами, розробленими на кафедрах факультету. Також значну увагу приділено використанню відновлюваних джерел енергії для тепло- та електрозабезпечення виробничо-адміністративних, громадських та житлово-комунальних об’єктів населених пунктів.
Дипломанти під керівництвом доцентів В. Левонюка та С. Сиротюка були відзначені комісією за праці з високим рівнем науково-практичного доробку. Зокрема, були відзначені роботи студентів Я. Телюка «Керування потоками реактивної потужності в системах електропостачання підприємств з FACTS елементами» (кер. доц. В. Левонюк) та Д. Токаря «Система електропостачання приватного будинку на базі обладнання відновлюваної енергетики» (кер. доц. С. Сиротюк).
Загалом усі здобувачі освіти показали високий рівень фаховості та успішно захистили свої кваліфікаційні роботи.