На кафедрі машинобудування ЛНУП 7 березня 2023 року проведено відкрите лекційне заняття для студентів першого курсу спеціальності 133 «Галузеве машинобудування» з дисципліни «Нарисна геометрія, інженерна та комп’ютерна графіка».
Тема лекції – «Операції з тривимірною деталлю в SolidWorks», лектор – канд. техн. наук, в.о. доцента І.Г. Стукалець.
На занятті розглянуто послідовність виконання тривимірної моделі деталі та її конструктивних елементів. В процесі викладення матеріалу значну увагу приділено створенню вкладки властивостей файлу моделі з використанням вбудованої в SolidWorks утиліти Property Tab Builder. Детально викладено алгоритм дій зі створення шаблону деталі в середовищі SolidWorks.
На основі розробленої вкладки властивостей файлу та шаблона моделі продемонстровано можливість перенесення властивостей моделі деталі на кресленик для різних варіантів виконання деталі, а також у файл електронної моделі виробу, що значно скорочує час на оформлення конструкторської документації в електронному та паперовому вигляді.
Наприкінці заняття присутні мали змогу поставити запитання та отримати відповіді стосовно особливостей роботи в САПР SolidWorks.
На відкритій лекції були присутні перший проректор Ірина Михайлівна Федів, начальник навчальної частини Олег Ярославович Микула, декан факультету механіки, енергетики та інформаційних технологій ЛНУП Степан Йосифович Ковалишин, викладачі кафедр, а також представники стейкхолдерів, зокрема співвласниця компанії «Крафт Інновейшн» Євгенія Володимирівна Онишко.
Євгенія Володимирівна відзначила високий рівень викладення матеріалу, наголосила на практичній цінності розглянутих питань для виробництва.